İçme Sularımız Temiz

Başkanımız; Raporlar çıktı ve elimize geldi. Gelen raporlar temiz, içme sularında herhangi bir sıkıntı yok. Dün elimize gelen raporlar suyun temiz olduğunu gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde İlçe halkımızda görülen ishal ve kusma vakalarının artması nedeniyle İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılmıştı.
Belediye Başkanımız Uzm. Dr. Hüseyin Atlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; İlçemizde ishal ve kusma vakalarının artması nedeniyle İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemizde, evler başta olmak üzere birçok ayrı noktadan su numuneleri alındı ve analizleri yapılmak üzere laboratuvarlara gönderildi.
Su analiz raporlarının hafta başında ellerine ulaştığını aktaran Başkanımız, Halkımız arasında çıkan haberlerde ishal vakalarının içme suyundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilmişti. “Raporlar çıktı ve elimize geldi. Gelen raporlar temiz, içme sularında herhangi bir sıkıntı yok. Dün elimize gelen raporlar suyun temiz olduğunu gösterdi. Yapılan araştırmalarda ishal ve kusma vakalarının içme suyundan kaynaklanmadığı tespit edilmiştir dedi. Sadece ilçemizde olmayan çevresel yaygın bir viral salgın olduğunu belirten Belediye Başkanımız Uzm. Dr. Hüseyin Atlı; halkımızın ellerini bol sabunlu su ile yıkaması pazardan alınan sebze ve meyveleri tüketmeden önce bol su ile yıkamalarının sağlık açısından önemli olduğunu belirterek; Hastalarımıza Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum ” dedi.