15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Yapıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliği Dörtyol Meydanında saat: 20.00’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Sinevizyon gösterisi yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanımız. Uzm. Dr. Sn Hüseyin Atlı yaptı.
Başkanımız konuşmasında; 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Demokrasimize, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, bayrağımıza, ezanımıza, hak ve özgürlüklerimize karşı yürütülen bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Milletimiz hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı. 15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Büyük Türkiye vardı, Büyük Türk Milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını seve seve feda eden tüm Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

İlçe Kaymakamımız Sn. M. Miraç Topaloğlu etkinlikte bir konuşma yaptı. Topaloğlu konuşmasında; 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimizin iradesine, demokrasimize ve demokratik yaşamımıza yönelik fetö terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında necip Türk Milleti Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını gönül ve omuz vermek suretiyle sokakları meydanları hınca hınç doldurmuş havalimanlarına dahi sığmamıştır. Türk Milleti Ordu-Millet anlayışının yegâne örneğidir.
Bu toprakları bize vatan kılan ve Ay yıldızlı bayrağımızın simgelediği kutsal değerler uğruna Canlarını bu vatan için seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, isimsiz kahramanlarımızı, aramızdan ayrılan gazilerimizi ve dahi ailelerini bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Gazilerimize teşekkürlerimi sunuyorum dedi.
15 Temmuzla ilgili şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten belgesel, video ve slayt gösterileri yapıldı. Çay İlçe Müftülüğü İmam Hatipleri tarafından Yasin’i Şerif okundu. İlçe Müftüsü Adem Yıldız’ın yaptığı duanın ardından program sona erdi.