19 Eylül Gaziler Gününü Kutladık

Tüm Şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden Gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz.

Çay İlçemizde 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması saat:10.00’da Dörtyol Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
Törene Çay Kaymakamımız Sayın Mehmet Durgut, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sayın Murat Çakır, İlçe Emniyet Müdür vekili Sayın İsmail Şahin, Daire Amirleri, Kıbrıs ve Güneydoğu Gazilerimiz katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı J. Astsb. Şahin Gökçe yaptı.
Gökçe konuşmasında; Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin var oluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekâtı sonucunda kazanılan zaferlerden dolayı gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malul veya gazi olarak hayat mücadelesi veren değerli gazilerimize sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'mareşal' rütbesi ve 'gazilik' unvanının verildiği gün olan 'Gaziler Günü'nü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, sevgi ve şükranlarımızı sunarız dedi.  Dörtyol’daki törenin ardından Çay Şehitliği ziyaret edildi. Çay Müftülüğü İmam Hatiplerimiz tarafından Kuranı Kerim tilavet ve yapılan duanın ardından tören sona erdi.