İlçemizde Cumhuriyet Bayramı 97. Yıl Dönümü Kutlamaları

Çay İlçemizde Cumhuriyet Bayramının 97. Yıl dönümü nedeniyle İlçe Kaymakamı Sn. Mehmet Durgut Biz bize Kır Düğün Salonunda tebrikleri kabul etti.

Tebrik törenine İlçe Kaymakamı Sn. Mehmet Durgut, Kaymakam Refiki Sn. Resul Tutay, Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Atlı, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, daire ve kurum müdürleri katıldı.
Tebrik kabulünde İlçe Kaymakamı Mehmet Durgut günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Durgut konuşmasında; Büyük Türk Milletinin bekasının ve çağdaş dünyada hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi Cumhuriyettir.
 Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve bir hilal uğruna canını malını evladını ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.
Bu Devlet kolay kurulmadı. Bu devleti alnına kına yakarak evlatlarını cepheye gönderen analarımız kurdu. Okuluna sınıfına gençliğine yüz çevirip vatanı için düşman üzerine atılan gençlerimiz kurdu.
Ben aç kalayım yeter ki; kahramanlarımız doysun diye buğdayını ekmeğini yağını askerimize gönderen çiftçilerimiz kurdu. Sırtında ağırlığınca mermi taşıyan kadınlarımız kurdu.
Bu devleti canı cananımı bütün varımı alsında hüda etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda diyen dedelerimiz ninelerimiz kurdu. Fikri düşüncesi, etnik kimliği, mezhebi hiçbir ayırım gözetmeden vatan için bir olanlar, birlik olanlar kurdu.
Türkiye Cumhuriyeti yeryüzünde yazdığımız istiklal, hürriyet, kardeşlik, birlik ve medeniyet destanlarının sonuncusudur. Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek muasır medeniyetlerin hepsini aşmak bizim için milli bir ödevdir.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşları ve bir hilal uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimiz, Memleketimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar hür yaşasın. Bayramınız Kutlu Olsun dedi.