Çay Aşure Gecesinde Kenetlendi
Okunma Sayısı: 19702

Çay Halkımızın Aşure Gününe gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ediyoruz.

Her yıl geleneksel olarak Belediyemizin organizasyonu ile düzenlenen Aşure gecesi Tekke Mahallesinde bulunan Mansuroğlu “Seyit Sinan İsa Dede” türbesi yanındaki aşure alanında ilçe halkımızın yoğun katılımıyla yapıldı.
Aşure Gecesine Belediye Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Atlı, Pazarağaç Belde Belediye Başkanı Şevki Kara, Karacaören Belde Belediye Başkanı Muhterem Algül, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.
Her yıl geleneksel olarak Tekke Mahallesinde bulunan Mansuroğlu “Seyit Sinan İsa Dede” türbesi yanındaki aşure mahallinde “Aşure Gecesi” Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Yediden yetmişe çocuğu erkeği kadını yaşlısı genciyle hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde dualarla, sevgiyle, hoşgörüyle kaynatılan aşure kazanları Mevlidi Şerif, salâvatlar ve tekbirler eşliğinde lezzet buldu. Yapılan Duanın ardından on bir kazan şifalı aşure halkımıza dağıtıldı.
Belediye Başkanımız Uzm. Dr. Hüseyin Atlı yaptığı açıklamada; Her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyemizin organizasyonu ile yapılan “Aşure Gecesinde” Çay halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Çay Halkımızın Aşure Gününe gösterdiği yoğun ilgiye teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği olan Belediye Personelimle gurur duyuyorum. 1441. Hicri yılının ve Aşure Gününün hayırlı, bereketli olmasını diliyorum dedi.