15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği yapıldı.

İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Etkinliği yapıldı. Çarşı Camiinde Öğle namazı öncesi Şehitlerimiz için Mevlidi Şerif kıraat olundu. Camii önünde Belediyemiz tarafından halkımıza Lokma ikramı yapıldı.
Çay Asri mezarlığında bulunan Şehitlik ziyaret edildi. Okunan Kuranı Kerim ve yapılan duanın ardından buradaki program sona erdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliği Dörtyol Meydanında saat: 20.00’da Sinevizyon gösterisi ile başladı. Saat 23.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Kurşunlu Camii İmam Hatibi Osman Türkkan Kuranı Kerim tilaveti yapıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanımız Sn. Uzm. Dr. Hüseyin Atlı yaptı.
Başkanımız konuşmasında; 15 Temmuz gecesi Türk halkı, FETÖ'nün ihanet girişimi karşısında şanlı bir direniş gösterdi.
Yüce Türk Milleti Ülkemizin bekası ve çocuklarımızın geleceği için terör örgütünün hain planı karşısında tek yürek tek bilek olmuş darbe girişimini engellemiştir.
Türkiye Cumhuriyeti böyle bir darbe girişimi karşısında dahi yolundan şaşmayan hedeflerinden uzaklaşmayan irtifa kaybetmeyen kendi kararlarını kendi verebilen güçlü ve bağımsız bir devlettir.
Ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz ve “15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize”,  Yüce Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Allah Ülkemizi ve Milletimizi her türlü darbe girişimlerinden korusun dedi.
İlçe Kaymakamımız Sn. Erol Tanrıkulu etkinlikte bir konuşma yaptı. Tanrıkulu konuşmasında;  2016 yılının 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin diğer kurumlarının içine sızmış bir gurup hain dışardaki işbirlikçileri ile karanlık gecede Türk Milletinin üzerine ateş açarak karanlık hiç bitmesin, kaos çıksın, ülke parçalansın istediler. Ülkemiz üzerinde emelleri olan devletler tarih boyunca yapamadıkları işgali yaparak Türkiye’yi boyunduruk altına almak istediler. 15 Temmuz gecesi “MİLLİ, İRADEYİ” hiçe sayan hainler bir tek şeyi hesaba katmadı; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir”! Sözünü unutmuşlardı.
Tarihler boyunca asil bir ruhla yaşayan Türk Milleti canı pahasına Vatanını korudu ve hainlere fırsat vermedi. İşte bu ruh Çanakkale ruhudur, Kurtuluş savaşı ruhudur, Bu günümüzü anlamlı kılan elbette 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik ruhudur.  Canlarını bu vatan için seve seve feda ederek bizlere emanet eden aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.
15 Temmuzla ilgili şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten belgesel, video ve slayt gösterileri yapıldı.
Çay İlçe Müftülüğü İmam Hatipleri tarafından Yasini Şerif okundu. Otra Camii Müezzini Hakan Çetin tarafından sela verildi. İlçe Müftüsü Adem Yıldız’ın yaptığı duanın ardından program sona erdi.