Minnet ve Özlemle

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Vefatının 81. Yılında Özlemle Andık

Çay İlçemizde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yıldönümünde törenlerle anıldı.
Dörtyol Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.
Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Miraç Topaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Emniyet Müdürü Ahmet Sadık Semerci, Jandarma Komutanı Teğmen Murat Çakır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma programına Çay Şehit Ahmet Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda devam edildi. Program Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlandı. Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Sansarcı yaptı. Atatürk’ün askeri kişiliği Jandarma Astsubay Barış Hellaç tarafından anlatıldı. Günün anlamıyla ilgili şiirler okundu, Atatürk Oratoryo gösterisinin ardından “Atatürk’e Mektup” isimli mektup okundu, Atatürk İnkılapları video gösterisi yapıldı. “Atatürk Gençleriyiz ve Atatürk Çocukları” isimli okul korosunun gösterisiyle anma programı sona erdi.