İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği kapsamında Merkez Çarşı Camiinde Öğle namazı öncesi İlçe Müftülüğü organizasyonu ile tüm Şehitlerimiz için mevlidi şerif okundu. İlçe şehitliği ziyaret edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü Dörtyol Meydanında saat: 20.30’da başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından Kuranı Kerim okunarak dua edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Atlı yaptı. Başkanımız konuşmasında; 15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşların direnişi, Hukuk Devletinin Hak ve Özgürlüklerin zaferidir. Milli iradenin zaferidir, Demokrasinin zaferidir. Hakla batılın savaşı sonucunda hakkın galip gelmesidir. 15 Temmuz milletimizin, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıktığının en önemli göstergesidir. “Türkiye Geçilmez” Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi aziz milletimizdir dedi.
İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Durgut konuşmasında; 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, milletimiz, sokakları ve meydanları doldurarak, vatanı için ölümü göz alarak darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır dedi.
15 Temmuzla ilgili şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten belgesel, video ve slayt gösterileri yapıldı. Gece saat 00:13’te sela okunmasıyla program sona erdi.